De Toretto-familie: wie is wie?

We weten allemaal wel wie Dominic en Mia Toretto zijn. Maar wie hoort er allemaal nog meer tot de familie Toretto? Je leest het in dit artikel.

Dominic toretto

Dominic ‘Dom’ Toretto

De Fast and Furious reeks zou niks zijn zonder Dominic Toretto. Vin Diesel speelt al vanaf The Fast and the Furious een belangrijke rol. Als leider van een groep straatracers pleegde hij in deze film overvallen en werd zo een belangrijk doelwit van Brian O’Conner, een FBI-agent. Uiteindelijk worden zij goede vrienden.

Dominic heeft een jongere broer, Jakob, en een zusje, Mia. Zijn vader, Jack, overleed in een autorace toen Dominic, Jakob en Mia nog jong waren.

Dominic heeft al vanaf de eerste film een relatie met Letty Ortiz. Later trouwen ze.

Alle Fast and Furious films

Koop je op Bol.com
Nu bestellen
Mia Toretto in F9

Mia Toretto

Mia Toretto is het zusje van Dominic en Jakob. In de eerste film krijgt Brian een oogje op het jongere zusje van Dom. Later krijgen Mia en Brian een relatie, trouwen ze en krijgen ze kinderen. Mia kreeg van haar vader en broer mee dat de familie het belangrijkste is in het leven. In de latere films trekt ze zich meer terug om voor haar kinderen te zorgen.

Jakob Toretto

Jakob Toretto

In Fast & Furious 9 blijkt dat Dominic en Mia nog een broer hadden. Jakob Toretto werd door Dominic uit de familie verbannen na de dood van hun vader, nadat bekend werd dat hij met de motor van zijn racewagen heeft geknoeid. Jakob zocht altijd wraak en gaat uiteindelijk achter Project Aries aan, wat de crew van Dominic Toretto juist probeert te stoppen. Uiteindelijk is het conflict tussen Dominic en Jakob opgelost en is Jakob weer onderdeel van de family.

Jack toretto fast 9

Jack Toretto

Jack Toretto is de vader van Dominic, Mia en Jakob. Hij had een goede band met zijn oudste zoon Dom en leerde hem alles over familie en auto’s.

Jack was een stockcar-racer. Omdat de familie in schulden zat, ging Jack een weddenschap aan, en liet hij zijn zoon Jakob met de auto knoeien. Door een ongeluk explodeerde de auto en kwam Jack uiteindelijk om. Nadat Dominic doorhad dat Jakob er iets mee te maken had, verweet hij hem de dood van hun vader en werd Jakob verbannen uit Los Angeles. Pas later bleek dat Jakob het deed in opdracht van zijn vader.

Anthony ‘Tony’ Toretto

Tony Toretto is het neefje van Dominic. Hij heeft zijn eigen spin off-serie gekregen genaamd Spy Racers. Verder komt Tony eigenlijk niet voor in de Fast and Furious films, maar in de serie zijn veel verwijzingen te vinden naar de filmreeks. Zo rijdt Tony in een muscle car die erg veel lijkt op de Dodge Charger van Dominic Toretto. Tony woont in Los Angeles, de plaats waar the Fast and the Furious zich afspeelt.

Fernando Toretto

Fernando Toretto is een neef van Dominic. Hij komt heel even voor in The Fate of the Furious, wanneer Dominic en Letty naar Cuba reizen voor hun huwelijksreis. Verder komt Fernando niet voor in de films.

De oma van Dominic in Fast X (Rita Moreno)

Oma Toretto

In Fast X speelt ook de oma van Dominic Toretto. Zij is hoogstwaarschijnlijk de moeder van Jack Toretto. We weten niet de rol die Rita Moreno op zich zal nemen, maar waarschijnlijk zal ze de achtergrond van de familie verder uitbreiden.

Little Brian en Dominic Toretto

Brian Marcos Toretto

'Little' Brian is de zoon van Dominic Toretto en Elena Neves. Hij is vernoemd naar Brian O’Conner. Zijn moeder, Elena, is vermoord door toedoen van Cipher, en hierna werd Letty de stiefmoeder van Brian. In Fast & Furious 9 wonen Dominic, Letty en Brian op een rustige boerderij.

De family van Dominic Toretto (F9)

The family

De Fast and Furious films staat ook bekend om the family; een hechte groep vrienden die geen bloedverwanten van elkaar zijn, maar elkaar altijd steunen. Tot deze groep behoren straatracers, overvallers en zelfs een paar agenten.

Deze groep begon al in The Fast and The Furious, waar we zien dat Dominic een leider is van een groep overvallers. Op het einde zien we hoe Brian zijn carrière bij de FBI opoffert voor Dominic. Hij geeft hem zelfs zijn Toyota Supra, nadat de Dodge Charger van Dom total loss raakt na een ongeluk met een vrachtwagen tijdens een stoplichtsprint.

De crew van Dominic groeit steeds verder. In Rio de Janeiro maken Santos en Leo deel uit van zijn groep. Ook Han en Letty helpen Dominic later bij verschillende overvallen. Brian O’Conner en Mia breken Dominic later uit de gevangenis en worden hierna geholpen door Roman en Tej. Wanneer ze Luke Hobbs achter zich aan krijgen, heeft hij door dat ze erin worden geluisd en wordt zelfs deze agent even onderdeel van de familie. Later wordt ook Ramsey een vast onderdeel van de groep.

De 'familie' komt vaak op het einde bijeen voor een barbecue, zoals je hierboven in de afbeelding kunt zien.

Meer nieuws