The Fast and the Furious; 5 dingen die je waarschijnlijk nog niet wist

28 jun 2016, The Fast and the Furious, 0 reacties

The Fast and the Furious was in 2001 een razend populaire film welke uit het niets verscheen. Tegen alle verwachtingen in werd de film een reusachtige culthit welke nog 9 vervolgen zou krijgen.

In dit artikel vijf dingen die je waarschijnlijk (nog) niet wist van The Fast and the Furious.

1 De film is gebaseerd op een krantenartikel

Het originele script is gebaseerd op een artikel wat verscheen in de New York Daily News en verscheen later ook in het tijdschrift Vibe.

Rob Cohen raakte geïnspireerd na het lezen van het artikel en schreef een script genaamd 'Racer X'. Dit script werd uiteindelijk gekocht door Universal en uitgebracht onder de naam The Fast and The Furious.

2 Letty zou oorspronkelijk niet meedoen

Letty, het personage dat gespeeld wordt door Michelle Rodriguez, zat oorspronkelijk niet in de film. Het script werd aangepast nadat de filmmakers Rodriguez zagen in de film Girlfight (2000). Ze waren zo onder de indruk van haar acteertalenten dat ze een nieuw personage introduceerden.

3 Mia Toretto en Letty Ortiz moesten rijlessen volgen voor de opnames

In The Fast and Furious worden veel stunts door de acteurs zelf gedaan. Jordana Brewster (Mia Toretto) en Michelle Rodriguez (Letty Ortiz) moesten rijlessen om te leren slippen en driften. Jordana Brewster had zelfs geen rijbewijs ten tijde van de opnames!

Toen de opnames bijna afgerond waren, klaagde Rodriguez zelfs over de lage snelheid; "Ze laten ons niet harder gaan dan 80 mijl per uur!", wat ongeveer 130 kilometer per uur is.

4 Voor de film werden echte straatracers gerekruteerd

Tijdens de straatraces in de film zijn er tientallen getunede auto's te zien. Veel van deze auto's zijn 'geleend' van echte straatracers. Deze tuners werden gerekruteerd door middel van het internet, waar veel straatracers te vinden waren. Het was zelfs makkelijk om ze te vinden, volgens David Marder, degene die verantwoordelijk was voor de auto's in The Fast and the Furious.

5 De regisseur en producent verschijnen allebei in The Fast and the Furious

Zowel Rob Cohen (regisseur) als Neal Moritz (producer) verschijnen in The Fast and the Furious. Cohen speelt als een pizzakoerier welke klaagt over de straatracers, welke een straat afzetten om te racen en Moritz doet een straatrace tegen Paul Walker in zijn getunede Toyota Supra.

Reacties