Recensieoverzicht Fast X

Fast X, de tiende film in de Fast and Furious reeks, is in Nederland op 18 mei 2023 in première gegaan. Wat vinden recensenten van deze actie-film? Wat zeggen de recensies?

Fast X recensies

Veel wat je zult lezen is geen nieuws; Fast X, staat net als zijn voorgangers, vol met krankzinnige actiescènes en natuurlijk is het familiegevoel ook weer aanwezig. De acteertalenten van Jason Momoa vallen op in positieve zin, hij speelt een villain met gestoorde trekjes waardoor je hem bijna zijn wraak gunt.

Zolang je geen film van de hoogste plank verwacht en houdt van knotsgekke stunts en actie is Fast and the Furious 10 de ultieme popcornfilm.

AD - 3 sterren

“In deze serie mag iedereen alles aan gort rijden, zolang je maar netjes bidt voor het eten." “Het is één grote machosoap. Maar de fans weten dat allang.” “Maar wie niet vies is van wat spektakel en meegaat in de gekte zal ervan watertanden.”

Lees de volledige recensie op AD.nl

Alle Fast and Furious films

Koop je op Bol.com
Nu bestellen

Veronica Superguide - 4 sterren

“Alle verzekeringsmaatschappijen en uitvaartverzorgers kunnen dan ook weer aan de bak, want Dante wil Dom pakken waar het hem het meest pijn zal doen: zijn familie. En dus staat ook Fast X bol van de ijzingwekkende actie die alle wetten van God en de zwaartekracht tart. Qua alles overstijgende gekte neemt regisseur Louis Leterrier (The Transporter, Lupin) dit keer wat gas terug. Dus geen scheurijzers die door wolkenkrabbers knallen of een raketaangedreven Pontiac Fiero die het heelal wordt ingeschoten. Maar wel: een kanonauto, harpoenhelikopters en... een straaljagerkano!”

Lees de volledige recensie op Veronica Superguide

Filmtotaal - 3 sterren

“Voor de sceptici zal het makkelijk zijn om Fast X af te doen als hersenloos en plat, vol artificieel drama, een hol scenario en slecht acteerwerk (met uitzondering van Brie Larson). Voor wie zin heeft om achterover te leunen in de bioscoopstoel en helemaal opleeft bij het geluid van snorrende motoren of eindeloos rollende bommen die ieder moment kunnen ontploffen, is Fast X perfect.”

Lees de volledige review op Filmtotaal.nl

Actiescene Fast X

Recensies Fast and the Furious 10

De recensies laten een gemengd resultaat zien. Ook op IMDB.com zijn de meningen verdeeld. Op het moment van schrijven blijft Fast X steken op een 6,4. Een nette voldoende, maar scoort hij niet hoog in vergelijking met de andere films uit de serie. Zo scoren Fast and Furious 8, The Fast and the Furious en deel 5, 6 en 7 allemaal hoger.

Meer nieuws